SEZNAM ALERGENŮ
publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
1. OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
(pšenice A, žito B, ječmen C, oves D, špalda E, kamut nebo jeho hybridní odrůdy a výrobky z nich F)
2. KORÝŠI
a výrobky z nich
3. VEJCE
a výrobky z nich
4. RYBY
a výrobky z nich
5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)
a výrobky z ní
6. SOJOVÉ BOBY (SÓJA)
a výrobky z nich
7. MLÉKO
a výrobky z něj
8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY
mandle A, lískové ořechy B, vlašské ořechy C, kešu ořechy D, pekanové ořechy E, para ořechy F, pistácie G, makadamie a výrobky z nich H
9. CELER
a výrobky z něj
10. HOŘČICE
a výrobky z ní
11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
a výrobky z nich
12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších 10 mg,ml/kg,l vyjádřeno v SO2
13. VLČÍ BOB (LUPINA)
a výrobky z něj
14. MĚKKÝŠI
a výrobky z nich